EL TEU ESPAI La teva experència
Has participat en una de les activitats per viure la terra i tens ganes d'explicar i compartir la teva experiència? Doncs aquest és el teu espai, un bloc on podràs deixar per escrit totes les sensacions, aprenentatges i vivències que has experimentat.

El bloc La teva experiència està obert a tothom. Visita'l, llegeix les cròniques que han escrit altres persones i anima't a explicar el que has après i sentit durant l'activitat a la que has assistit. Per poder deixar el teu escrit, has d'estar registrat. Si no ho estàs, pots fer-ho aquí.

Envia la teva experiència

Visualitza les experiències sobre el mapa

Titular notícies
La teva experiència

Visita tècnica a la Fageda de Can Jordà


Saps on és la fageda d'en Jordà?
Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profond
com mai cap més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, profond i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d'aquell lloc profond,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!

Joan Maragall


Dimarts 22 Juny 2010 - 15:55
Jofre Rodrigo

Divendres 21 de maig de 2010 es va realitzar una visita tècnica a la Fageda de Can Jordà (Garrotxa) en la que es va exposar la importància de comptar amb àrees de bosc madur com a reserves de biodiversitat i embornals de CO2.

Un sector d’aquesta emblemàtica fageda es gestiona sota els criteris del programa Selvans de la Diputació de Girona que treballa, des de l’any 2005, en la conservació de boscos madurs de la demarcació de Girona.

Aquest programa actua mitjançant la creació d’una xarxa de reserves forestals que, d’acord amb els propietaris corresponents, es deixen a evolució natural durant un termini de 25 anys. Com a compensació pels aprofitaments que es deixin de fer, el propietari rep una subvenció corresponent als guanys no obtinguts, que són calculats en base a les previsions de l’instrument d’ordenació forestal de la finca o a la productivitat del rodal en qüestió. Fins el primer trimestre de l'any 2010, es compta amb 43 boscos madurs patrocinats, que ocupen un total 558 hectàrees i signifiquen el 0,15% de la superfície boscosa de la demarcació de Girona.

Al llarg del matí es va realitzar un recorregut per l’interior de dues finques de la Fageda de Can Jordà, una pública i l’altre privada, que van permetre il·lustrar l’evolució del bosc en funció de la gestió a la que es sotmet i les conseqüències per la biodiversitat.

La visita va finalitzar amb un taller participatiu sobre biodiversitat en boscos madurs i en la qual es van utilitzar materials d’una exposició itinerant anomenada “Hèctor l’arbre mort” que explica la importància dels arbres morts de gran diàmetre tant per al bosc productiu com per a la dinàmica dels boscos madurs. Exposició que s’adreça a la població escolar i incorpora nombroses activitats pedagògiques al voltant de les funcions de la fusta morta.

En resum, una visita tècnica de gran interès i emmarcada en un ambient excepcional, la Fageda de Can Jordà!

A continuació podeu veure un video resum de la visita que us he explicat...
Més, sobre...: fageda den jorda , viulaterra
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube