Titular notícies
Acords de custòdia

Mesures compensatòries de l’Aeroport Lleida-Alguaire (Lleida)


L'Aeroport Lleida-Alguaire ha compensat la seva implantació en el territori mitjançant la conservació d'una superfície equivalent mitjançant acords de voluntaris de custòdia, arrendament o compra amb els propietaris de les terres dels voltants.

Dilluns 5 Juliol 2010 - 15:51
Ana Alcázar

L’ aeroport de Lleida-Alguaire és una de les primeres infraestructures importants del país que ha compensat la seva implantació en el territori mitjançant la conservació d’una superfície equivalent. En altres paraules, gràcies a acords voluntaris de custòdia, arrendament o compra amb els propietaris de les terres dels voltants, s’estan gestionant més de 360 hectàrees com a guarets pasturats o treballats, per tal d’afavorir la flora pròpia dels secans i les estepes, i, sobretot, conservar les poblacions d’ocells estèpics. La majoria d’aquestes aus es troben en greu perill d’extinció a Catalunya; n’és un exemple la xurra (Pterocles orientalis), amb poc menys de 30 individus.

Aeroports Públics de Catalunya va encarregar a Acciónatura portar a terme el seguiment i la gestió d’aquestes mesures compensatòries durant el primer any de funcionament. Des d'Acciónatura hem pogut participar en un procés que ha posat en relleu la necessitat de compensar la petjada de les nostres activitats per tal de “treure del mercat” superfícies d’alt interès ambiental on puguem complir amb la nostra responsabilitat de conservar la biodiversitat que ens envolta, no només pel nostre propi benefici, sinó també pel bé de les generacions futures.

Comentaris
  1. ramonbartomeus ( 07/07/2010 08:08:39 )
     La conservació dels hàbitats dels ocells personalment "em toca la fibra", i hem sembla extraordinari que s'hagi passat de la sensibilitat i les paraules a la acció i la protecció efectiva del medi. Felicitacions als protagonistes.
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube