Titular notícies
Projectes i actuacions

La Casa de l’Ós dels Pirineus serà una realitat


La Casa de l’Ós serà un centre d’interpretació que permetrà mostrar a aquest animal com a un element important dintre de l’ecosistema pirinenc. Aquesta iniciativa, que consisteix en la rehabilitació de la Casa Sastrés, a Isil, és un projecte conjunt d’Acciónatura i Fundación Oso Pardo, i compta amb l’impuls d’Obra Social Fundació “la Caixa” i la valuosa col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cal destacar que aquesta acció serà possible gràcies a l’acceptació de la població local i al suport rebut per part dels governs locals: EMD d’Isil i Alós i Ajuntament d’Alt Àneu.Dilluns 18 Octubre 2010 - 15:45

Aquesta actuació, que s’emmarca dintre del projecte “L’Ós bru als Pirineus: Món Rural Viu” (veure annex I), espera començar la seva activitat de cara al públic al juny de 2011, i està dissenyada per a convertir-se en un centre neuràlgic, tant d’interès turístic, com de desenvolupament d’activitats educatives i de sensibilització per a la població.

És necessari destacar que l’ós bru era un habitant comú dels Pirineus, però la seva població va disminuir considerablement i ara es recupera a poc a poc. Acciónatura, ONG catalana dedicada a la recuperació d’espais naturals i a la conservació de la biodiversitat, treballa per recuperar a l’ós i fer possible la seva coexistència amb l’activitat humana a la muntanya.

Obra Social Fundació “la Caixa” i Acciónatura duen més de 5 anys treballant conjuntament per a la conservació de la biodiversitat a Catalunya, amb iniciatives com ara la campanya de sensibilització sobre el consum responsable de peix i marisc, la creació d’un parc d’esculls artificials al Garraf, el projecte de custòdia de la finca Ardericó, comarca del Berguedà, o el programa de voluntariat ambiental dedicat a la tercera edat Grans persones per la Natura.
Més, sobre...: ós bru , pirineus , viulaterra
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube