Titular notícies
Projectes i actuacions

Recuperat el mur de la bassa del Molí Petit


La restauració del mur de la bassa del Molí Petit de Sant Joan de les Abadesses permetrà que l'aigua torni a omplir-la després de 40 anys.

Dimecres 10 Novembre 2010 - 15:40

Després d'uns mesos d'obres, gràcies a l'ajuda de la Diputació de Girona i el Consorci Alba Ter, s'ha consolidat del mur de la bassa del Molí Petit.

El Molí Petit era l'antic molí fariner del Monestir de Sant Joan de les Abadesses. Funcionava amb la força de l'aigua, la qual es desviava de la propera riera d'Arçamala fins a la bassa que hi ha just a costat de l'edifici del molí. A causa d'una riuada de l'any 1970, el canal que traslladava l'aigua fins a la bassa va quedar malmès. Des de llavors que la bassa ha restat seca i el mur que en retenia l'aigua estava en males condicions.

El CEA Alt Ter, gestors de la finca del Molí Petit, té com a objectiu la recuperació de la bassa com ecosistema aquàtic i del mecanisme hidràulic del molí. Amb aquesta intenció, durant la tardor, s'han fet obres de consolidació i impermeabilització del mur de la bassa. Aquestes obres han de permetre la retenció d'aigua a dins de la bassa.

Les següents obres previstes són la perforació d'un pou i la instal·lació d'un sistema de bombeig d'aigua alimentat amb energia solar. Un cop acabades aquests obres es podrà mantenir una làmina d'aigua permanent a la bassa que recuperarà el ecosistema aquàtic perdut ara fa prop de 40 anys.
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube