Titular notícies
Projectes i actuacions

La llúdriga es deixa veure a l'Estany de Banyoles


Limnos confirma la presència de la llúdriga (Lutra lutra) també a l’hivern, a l’entorn de l’Estany de Banyoles.

Dimecres 23 Febrer 2011 - 15:22


Durant la nit del 7 i el 10 de gener de 2011 gràcies a una càmera digital de fotografia nocturna s’ha pogut fotografiar la llúdriga per segona vegada a la zona de Can Morgat (Porqueres). Aquesta dada te doble importància ja que els mesos d’hivern és quan minva més la seva activitat i els seus rastres són menys abundants. La primera vegada que es va fotografiar va ser l’agost de 2008.

Durant el 2010 els voluntaris de Limnos han realitzat quatre jornades per al seguiment de rastres de llúdriga. Els resultats han estat positius i en totes les jornades s’han detectat punts amb rastres. Tot i que comparativament, els resultats de 2009 i 2010 han estat molt menors que el 2008. Durant el 2011 Limnos preveu continuar amb les sessions de seguiment d’aquesta espècie a l’entorn de l’Estany.

A més de la llúdriga s’han pogut captar altres mamífers en el mateix punt, com la geneta, la guineu, la fagina, el teixó, el ratolí de bosc i el visó americà, deixant de banda el visó americà (que es tracta d’una espècie forana) és una excel·lent notícia per l’espai i per la comarca poder confirmar l’observació d’aquests mamífers, ja que al ser espècies nocturnes solen passar desapercebudes i no es fàcil determinar la seva existència. A més, el fet de trobar-les totes en una mateixa zona, li confereix moltíssim valor ecològic, i és indicados de la bona salut ecològica de l’Estany de Banyoles.

Limnos, Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l'Estany, és una entitat ecologista sense finalitat de lucre que va néixer a finals de l’any 1987, que treballa per defensar el patrimoni natural del Pla de l’Estany, un patrimoni únic i d’alt interès ecològic així com denunciar totes les irregularitats possibles que puguin afectar el medi ambient de la nostra comarca per evitar la degradació que poden provocar-hi els especuladors i la gent sense consciència.

Trobareu més informació sobre el treball de Limnos a la seva web.

Text i imatges > LIMNOS

Més, sobre...: viulaterra lludriga limnos
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube