Titular notícies
Projectes i actuacions

Col·labora en l'edició del llibre Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espiritualsAmb vàries microaportacions es podrà publicar el llibre!

Divendres 2 Setembre 2011 - 15:32

En Josep Gordi de la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la Universitat de Girona, ha redactat el llibre Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals. El llibre, però, encara no s'ha publicat ja que fins al moment no s'ha aconseguit el finançament econòmic per publicar-ho.

Perquè el llibre pugui donar a la llum el seu autor ha optat per una iniciativa de Crowdfunding, que consisteix en que durant un temps determinat aquells qui vulguin puguin fer una microdonació per a l'edició del llibre. Si passats uns determinats dies s'aconseguein la quantitat fixada, el llibre serà publicat.

Així doncs, a continuació trobareu una breu descripció del llibre i la web a través de la qual podeu fer una microdonació.

Anar a la web de Verkami per obtenir més informació del projecte i per fer la microdonació.


PER QUÈ PUBLICAR UN LLIBRE SOBRE ELS VALORS CULTURALS DELS ARBRES MEDITERRANIS ?
Si entreu en qualsevol llibreria, de ben segur que a l'apartat de natura trobareu llibres que parlen d'arbres i boscos. La major part d'ells són guies que et permeten conèixer i classificar les espècies forestals o bé estudis sobre la distribució, en una àrea geogràfica concreta, dels diferents tipus de boscos. Difícilment trobareu algun llibre que parli dels valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. Per taaç nt, aquest llibre vol omplir un buit existent i, a la vegada, relacionar la natura amb la cultura, és a dir, presentar un discurs que expliqui, al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

QUÈ TROBAREU EN LA LECTURA D'AQUEST LLIBRE QUE TRANSITA ENTRE L'ASSAIG I LA DIVULGACIÓ ?
Doncs un recorregut cultural i espiritual al voltant dels principals arbres mediterranis. En primer lloc, explicaré breument l’evolució biogeogràfica dels arbres per la mediterrània, producte sobretot  de l’acció militar i comercial de la societat. Un dels resultats de la història és que alguns arbres han vist reduïda la seva àrea de distribució, altres l’han vist engrandida i altres han aparegut de nou colonitzant o envaint nous territoris en funció de criteris econòmics i/o estètics. En segon lloc, resseguiré el paper dels arbres en la mitologia i la literatura clàssica i, tot seguit, n’explicaré els valors espirituals dels arbres a la religió cristiana i musulmana. En tercer lloc, parlarem dels arbres en el folklore, així com de la seva valorització social i, fins i tot, política. En quart lloc, ens endinsarem en el paper dels arbres dins la literatura.

QUÈ ES FARÀ AMB ELS DINERS ?
El finançament que es pretén aconseguir servirà per pagar l’edició de 200 exemplars en paper i un e-book. Si se supera la quantitat de diners sol·licitada augmentarem la tirada d’exemplars fins arribar als 400 i si la quantitat recaptada supera els 3000 euros ? Tot el finançament que superi la quantitat esmentada anirà directament a l’ONG Sol Solidari.
Més, sobre...: viulaterra , llibre
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube