Titular notícies
Opinió

Per custodiar la terra primer cal conèixer-la i estimar-la... Descobreix 10 maneres de viure la terra!


Opinió publicada al Butlletí C30 Nº 105 d'octubre del 2011 de la xarxa de custòdia del territori (xct).

Dimarts 11 Octubre 2011 - 16:26


Encetem aquest C30 de tardor amb l’alegria i la satisfacció de poder-te presentar la campanya 10 maneres de viure la terra, i l’spot promocional Arrela’t!, amb que desitgem que la ciutadania descobreixi les múltiples maneres de gaudir i apropar-se al nostre territori que ofereix el portal viulaterra.cat.

Partint de la certesa de que TOTS SOM NATURA, i que l’aproximació, el contacte i la cura de la terra és quelcom vital i essencial per l’ésser humà, la campanya 10 maneres de viure la terra és una invitació a l’acció. Convida a la ciutadania a esdevenir protagonistes en primera persona, i l’anima a viure la terra de manera propera i activa.

Abraçar-se a un arbre, plantar unes llavors i cuidar-les, caminar per la natura o descalç per la platja, mullar-se els peus en un riu, gaudir de les plantes i ocells del nostre entorn, o seguir el viulaterra.cat al facebook i al twitter, són algunes de les propostes d’aquesta campanya, que amb experiències tant senzilles però alhora vivencials, recorda al ciutadà que, tal i com recitava la 2a Setmana i+ de la Custòdia ara fa 5 anys, per custodiar la terra primer cal conèixer-la i estimar-la.

Si encara no ho has fet, subscriu-te al butlletí viulaterra.cat, i rebreu cada dimecres 3 propostes setmanals per descobrir el nostre territori i la seva biodiversitat.

I segueix-nos al facebook o al twitter, i no et deixarem de sorprendre!

La campanya ha començat i en sentiràs a parlar al llarg de tota la tardor. T'hi pots sumar com a ciutadà, com a empresa, i com a escola o grup de lleure.

Apropar la custòdia a la ciutadania és un repte clau per les entitats de custòdia i la xct, i així quedarà recollit en el 3r Pla Director de la xct, que estem acabant de redactar entre tots, i així quedarà palès també en la 4a edició de la Setmana i+ de la Custòdia, que es celebrarà durant la propera tardor del 2012 i que farà el salt cap a Europa, com a 1a Setmana Europea de Custòdia del Territori, en el marc del projecte europeu LANDLIFE.

A que esperes a viure la terra? Explica'ns la teva experiència amb la terra... explica'ns les teves 10 maneres de viure la terra!!
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube