Titular notícies
Entrevista

Sandra Carrera: “El voluntariat és un valor molt preuat i valuós en una societat com l’actual”


Entrevista publicada al portal web xarxanet el 24 d'octubre enmarcada en el II Congrés Europeu del Voluntariat.


Dilluns 24 Octubre 2011 - 12:51


A continuació trobareu un fragment de l'entrevista a Sandra Carrera, co-directora de la xct. Podeu llegir tota l'entrevista a la web del xarxanet.


Quin creus que és el principal repte en el món del voluntariat avui en dia?
El repte actual en relació al voluntariat és visibilitzar el seus beneficis associats (socials, ambientals, econòmics i culturals), per tal de posar en valor la seva gran aportació a nivell personal. El voluntariat contribueix a generar ciutadans responsables i compromesos amb el seu entorn. I això és un valor preuat i valuós en una societat com l’actual.

 Quins són els beneficis del voluntariat per la societat?
El voluntariat ambiental, i en concret el voluntariat en iniciatives de custòdia del territori, aporten beneficis socials, culturals, econòmics i per descomptat ambientals. Genera vincles amb el territori, ofereix un servei a la societat, promou valors com el treball en equip o el compartir, fomenta l’empoderament del ciutadà (capacitat per canviar i millorar la nostra realitat) i l’empatia envers la natura. És interessant l’enfocament que fa la metodologia de l’Aprenentatge Servei en aquest sentit. Alhora que el voluntariat permet un aprenentatge a través de l’experiència viscuda per la persona que el realitza, també ofereix un servei a la societat i a l’entorn a on es desenvolupa.

És prou present el voluntariat ambiental?
El voluntariat ambiental destinat a la conservació del territori i la seva biodiversitat fa temps que existeix a casa nostra, i no és gens menyspreable, però cal promoure’l i potenciar-lo. Cal posar en valor la seva aportació social, per tal d’aconseguir nivells de participació més alts, tal i com passa en d’altres països veïns. Actualment, a Catalunya i les Illes Balears, i agrupades en la Xarxa de Custòdia del Territori, hi ha una setantena d’entitats de custòdia que gestionen acords de custòdia juntament amb els propietaris i usuaris del territori en més de 600 espais amb valors d’interès a conservar. Hi ha doncs un gran potencial de voluntariat en la custòdia del territori.
Més, sobre...: viulaterra , entrevista , voluntariat
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube