Titular notícies
Projectes i actuacions

Oli d'oliva Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix
Us presentem l’Oli del Mas de Pitoia, un oli exclusiu i de tirada reduïda produït a la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix.Dimarts 20 Desembre 2011 - 15:19

NO SAPS QUÈ REGALAR AQUESTES FESTES?

La finca del Mas de Pitoia, situada a la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, amb oliveres centenàries de la varietat autòctona , és un dels exemples de l’agricultura tradicional a les nostres contrades.

L’oli del Mas de Pitoia sorgeix d’una iniciativa promoguda pel Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix amb el suport de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, la Fundación Biodiversidad i la col·laboració d’Oliflix.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de preservar els valors ecològics, naturals i paisatgístics de l’entorn, implicant-ne als propietaris amb una gestió activa mitjançant acords de custòdia del territori, promovent mètodes agrícoles i ramaders tradicionals i respectuosos amb el medi ambient.

Aquest Oli d’Oliva Verge Extra prové de finques situades a la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, on s’ha implantat sistemes productius totalment respectuosos amb el medi ambient. A més, s’ha utilitzat el sistema d’elaboració artesanal més antic: trituració de les olives amb pedres de granit, el primer premsat en fred, i la separació de l’oli i aigua vegetal de forma natural en piles de decantació. Amb el sistema d’extracció per primera premsada en fred, aquest oli ofereix un sabor suau, ajustat i molt aromàtic, conservant íntegrament totes les propietats dels seus components.

En definitiva, amb la creació de la marca de qualitat d’aquest oli es pretén potenciar l’agricultura ecològica i unes bones pràctiques agràries al territori, incentivant els pagesos de la zona perquè s’uneixin a la iniciativa, proporcionant-los noves perspectives per als seus cultius d’olivers. Per tant, amb l’adquisició d’aquest oli, a banda del plaer tant saludable que ens brinda el seu consum al paladar, també estem contribuint a la conservació del territori que ens proporciona les olives que s’utilitzen per a la seva elaboració.

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube