Titular notícies
Entrevista

Elena Sixto: " Cal recolzar les persones que treballen amb la terra d’una manera sostenible"Elena Sixto:
És llicenciada en publicitat i va estudiar un màster en sostenibilitat. També és una apassionada de les plantes i li agrada fer de pagesa. Va ser responsable de comunicació de la xct i actualment segueix col·laborant en temes gràfics. D’entre els seus treballs en destaquem la imatge del viulaterra.
Divendres 27 Gener 2012 - 11:23

Si esteu interessats en fer una lectura segmentada de l’entrevista, les temàtiques principals que s’hi tracten són:


- La imatge del Viulaterra
- Les xarxes socials 2.0 i la implicació ciutadana
- Viure la terra i tenir-ne cura


LA IMATGE DEL VIULATERRA

Perquè vas apostar per la imatge d’una persona estirada a l’herba com a símbol de viure la terra?

Em va semblar una imatge directa i sorprenent. Me la va passar un amic fotògraf quan li vaig explicar el significat de ‘viu la terra’... El fet que apareixés una noia estirada damunt una generosa herba ilustra molt bé una relació pacífica i beneficiosa entre les persones i la terra.

Quina contribució creus que pot fer el disseny gràfic en la sensibilització envers la natura?
L’art del disseny gràfic és embellir el missatge perquè arribi a l’interior de les persones. Les formes que trobem a la natura -en les plantes, en les flors, en els colors de les plomes dels ocells, en les roques de les muntanyes- són creatives, originals i autèntiques, així a l’hora de sensibilitzar envers aquest camps els dissenyadors gràfics comptem amb un gran aliat, la natura, l’únic que cal és captar-ne la seva bellesa en bones fotografies o dibuixos.


LES XARXES SOCIALS 2.0 I LA IMPLICACIÓ CIUTADANA

Consideres les webs 2.0 una bona opció per sensibilitzar i implicar la ciutadania en tenir cura de la terra?

Crec que aquestes webs permet un gran fluxe de comunicació entre la societat, estar en constant actualització, difondre activitats, posar-se en contacte... cada dia estem més comunicats, però cal també tocar de peus a terra... per tenir-ne cura i viure-la.

Què creus que caldria millorar per augmentar la implicació de persones en la conservació dels entorns naturals? Alguna proposta?
No ho sé. Hi ha moltes persones i molt territori... Se m’acut que és una bona implicació consumir productes locals i ecològics per recolzar  les persones que treballen amb la terra d’una manera sostenible... També fer-se sòci d’una entitat amb qui comparteixes afinitats... jo sóc sòcia de l’ERA, Espai de Recursos Agroecològics, i a més, rebo la seva revista Agro-cultura, on hi trobo molts articles que m’interessen.


VIURE LA TERRA I TENIR-NE CURA

Quina és la teva última experiència personal vivint la terra? Què t’ha aportat?

Ara mateix estic entusiasmada fent un curs de poda d’ametller, olivera i vinya, precisament organitzat per l’ERA a l’Escola Agrària de Manresa, la meva terra, que m’està aportant molts coneixements i confiança a l’hora de posar-me a cuidar els arbres.

Explica’ns de quina manera tu tens cura de la terra. Ens pots fer una proposta pel cap de setmana?
Alguna vegada, en algun indret natural on s’hi arriba en cotxe, he recollit llaunes, ampolles, o petita brutícia en una bossa de plàstic, m’indigna la deixadesa d’uns pocs que embruta allò que és de tots. També miro que bona part de la meva alimentació sigui de proximitat i basada en relacions de confiança, de fet, coneixo els pagesos que em porten una cistella de verdures de temporada. I per últim, m’agrada molt l’hort i tot el món de les plantes, i sempre que puc, vaig a caminar per veure-les com canvien a cada cicle de la natura.


UNA PROPOSTA PEL CAP DE SETMANA: ANAR A CAMINAR I OBSERVAR

Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube