Titular notícies
Projectes i actuacions

Inicia la Campanya d'anellament d'ocells als Arenys


Avui comença la 4a campanya d'anellament científic d'ocells als Arenys de la Noguera Pallaresa, entre Tremp i Vilamitjana, organitzada per l'Estació Biològica del Pallars Jussà.
Divendres 24 Agost 2012 - 09:59

Coneixereu de primera mà els ocells migradors que s'aturen al riu Noguera a descansar i alimentar-se. L'anellament està obert a la participació de tothom a qui li pugui interessar.

Com arribar? Consulteu la web de l'Estació Biològica del Pallars Jussà, entitat organitzadora de l'anellament.Sobre Els Arenys
Els Arenys són una zona humida associada a la plana d’inundació del riu Noguera Pallaresa, en el tram comprès entre les localitats de Tremp, Vilamitjana, Palau de Noguera i Puigcercós, a cavall entre els municipis de Tremp, Talarn i Gavet de la Conca, a la comarca del Pallars Jussà. Presenta un notable interès ecològic i paisatgístic, i a més és una de les principals zones de lleure veïnal de les localitats del seu entorn.

En aquesta zona l'Estació Biològica del Pallars Jussà hi ha firmat varis acords de custòdia amb l'Ajuntament de Tremp i 2 finques privades a fi de gestionar l'espai. S'hi han dut a terme actuacions de millora de l’estat ecològic (recuperació de zones d’inundació temporal i permanent a la plana al·luvial, plantació de bosquets de ribera, instal·lació de caixes-niu i plataformes per afavorir la nidificació d’ocells, eliminació de deixalles, etc), ordenació de l’ús públic (creació d’una xarxa de senders interpretatius als dos marges del riu), educació ambiental i sortides divulgatives, seguiment de la biodiversitat (campanyes d’anellament d’ocells, seguiment d’amfibis i quiròpters, etc) i eliminació d’espècies exòtiques invasores.

Comentaris
 1. Guzman ( 05/09/2012 11:11:22 )
  Som una família amb dos nens 7 + 4.
  Aquest cap de setmana (8-9 de setembre) volem pujar a veure el procés d'anellament. Podran veure'l com es fa l'anellament els nens? O fins i tot anellar-ne d'ocell? O bé es converteix en una activitat massificada els caps de setmana?
  1. anna_subirana ( 07/09/2012 08:08:57 )
   Bon dia Guzman!

   El procés d'anellament està obert a tothom, nens inclosos! És un molt bon acte per assistir en familia! El que desconeixem si els propis nens podran fer l'anellament o no.

   Aprofitant que sou pel Pallars Jussà us recomano que feu un cop d'ull a la oferta ecoturística de la zona.

   http://blocs.xarxanet.org/ebpallarsjussa/files/2012/02/Diptic_Terradets-b.pdf

   Per a més informació contacteu amb l'Estació Biològica del Pallars Jussà: ebpallarsjussa@gmail.com
 2. Guzman ( 05/09/2012 11:11:19 )
  Som una família amb dos nens 7 + 4.
  Aquest cap de setmana (8-9 de setembre) volem pujar a veure el procés d'anellament. Podran veure'l com es fa l'anellament els nens? O fins i tot anellar-ne d'ocell? O bé es converteix en una activitat massificada els caps de setmana?
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube