Titular notícies
Activitats ciutadanes

S'acosta la Setmana Europea de Custòdia del Territori


Del 28 de setembre al 7 d'octubre podreu participar a més de 120 activitats arreu de Catalunya!

Dimecres 12 Setembre 2012 - 12:02

Una setmana amb un munt d’activitats per viure la terra!

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori és una campanya ciutadana que promou activitats arreu del territori per donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.Tallers, excursions, exposicions, activitats familiars, xerrades, visites guiades, concerts, documentals o activitats infantils: hi trobareu un munt d’activitats per viure la terra arreu del territori!

La Setmana en xifres
A tant sols tres setmanes perquè arrenqui la Setmana Europea de la Custòdia del Territori compta ja amb més de 240 actes organitzats a 14 països europeus. A Catalunya compta ja amb més de 120 actes promoguts per unes 40 entitats de custòdia, consorcis, ajuntaments, parcs naturals, etc.

Us animem a que feu un cop d'ull al mapa i busqueu les activitats que més us agradin per participar-hi! Curs d'iniciació a la fotografia, tallers d'observació d'ocells, jornada de voluntariat per recuperar hàbitats del litoral català o un taller dels secrets de les herbes remeieres són algunes de les propostes que trobareu!La Setmana de la Custòdia del Territori celebra la primera edició a nivell europeu.

Tanmateix, als Països Catalans celebra ja la seva 5ª edició. La primera edició es va celebrar el 2004 i des d’aleshores cada dos anys s’ha donat cita, amb un nombre creixent d’entitats i administracions implicades. La darrera edició, el 2010, es va celebrar conjuntament amb la Setmana de la Biodiversitat.

Connecta't amb la natura

L’objectiu de la campanya és animar a la participació ciutadana i donar a conèixer la Setmana Europea de la Custòdia del Territori.

Podeu participar de la campanya enviant les vostres fotografies on mostreu com us connecteu amb la natura!

Al finalitzar la campanya, les millors fotografies rebudes seran exposades al CosmoCaixa Barcelona, en una exposició itinerant a nivell europeu. Per a més informació sobre la campanya Connecta't amb la natura llegeix la noticia relacionada.Així doncs, durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori, del 28 de setembre al 7 d'octubre, consulta la seva pàgina web per veure a quines activitats t'apuntes! I durant la resta de l'any consulta l'agenda del viulaterra per continuar connectant amb la natura!


Tant la Setmana Europea de Custòdia del Territori com el web viulaterra.cat són 2 iniciatives promogudes per la Xarxa de Custòdia del Territori que tenen per finalitat donar a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Les activitats, en ambdós casos, són organitzades per entitats de custòdia, associacions, fundacions ajuntaments, esplais, etc...

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori s’emmarca en el projecte europeu Landlife. Aquest té per objectiu comunicar el valor de la custòdia del territori al públic en general, a les entitats de conservació, als propietaris i a altres agents específics, com una eina eficaç i d’èxit per la conservació de la natura i la biodiversitat. Més informació a www.landstewardship.eu


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube