Titular notícies
Activitats ciutadanes

Varis blogaires s'impliquen amb la Setmana Europea de la Custòdia del Territori


A pocs dies de l'inici de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori varis blogaires han donat la seva particular visió de l'esdeveniment!

Dimarts 25 Setembre 2012 - 13:44
Us animem a que feu un cop d'ull als articles que varis blogaires han escrit en motiu de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori i de la campanya Connecta't amb la natura. A continuació trobareu una pinzellada de les seves paraules...Aquest és un blog sobre jardineria ecològica i natural, a partir de l'experiència en un jardí a Cabrils (Maresme).


"... els que no ho som (propietaris), també podem implicar-nos directament en la cura del nostre entorn. Com?
- Afavorint, a casa nostra, la biodiversitat propera.
- Implicant-nos amb alguna entitat de custòdia.
(...)
Per començar, una molt bona idea és participar en les activitats de Land Life Week, la Setmana Europea de la Custòdia del Territori....".

Aquest és un blog de Comunicació Ambiental, Divulgació de la Ciència de Joaquim Elcacho.


"Teniu moltes propostes per participar-hi. Per exemple, una de ben maca i fàcil és enviar la vostra fotografia preferida a l'activitat Connecta't amb la natura.
(...) En temps de crisi sembla que ens oblidem de la protecció del medi ambient. (..) Cal continuar i reforçar doncs el nostre compromís amb el medi ambient i aquesta setmana de Custòdia del Territori és una oportunitat que no ens podem perdre. "


Investigació i conservació de la fauna salvatge. Treballen amb els boscos com a escenari.

"Una antiga dita africana diu “defensem allò que estimem, estimem el que coneixem, coneixem allò que ens ensenyen. En la senzillesa de la frase si amaga tota la essència de la conservació de la natura, els ecosistemes i tots els éssers que hi viuen." (...) Demano la vostra implicació i tota la vostra complicitat per difondre aquest esdeveniment."
És un blog que recull informació entorn dels arbres, els boscos i el paisatge.

"... convidar-vos  a participar en els actes de la Setmana Europea de la Custòdia que, de ben segur, renovellaran la passió per retrobar-vos amb la natura, per apropar-vos de bell nou als arbres amics, per percebre’n el tacte rugós, gaudir de la força que ens transmet la seva abraçada solidària i generosa, i ser conscients, si cap encara més, del molt que ens ofereixen a canvi de ben poc: ombra, fruits llenya...  Cloure comunicant-vos la joia que s’experimenta en comprovar que cada dia hi ha més “àngels” custodis, més “vigilants” que es connecten i estimen la meravella natural."

Un blog per donar un cop de mà a aquells que comencen a fer hortets i compartir la seva experiència.


"Fa uns anys vaig conèixer aquesta iniciativa i vaig tenir la sort de poder assistir a algunes de les activitats programades, com la visita al Parc Agrari de Sabadell.
(...)
Per acabar, i per posar-vos un exemple més clar de quin tipus d'activitats s'organitzen, us animo a que entreu al seu web, on hi trobareu un mapa amb tots els actes programats." Un blog on trobareu les experiències personals d'aquest aventurer.

"A través de les meves activitats d'aventura tinc un contacte directe, vivencial, i gairebé carnal amb la natura dels fantàstics però sovint delicats i amenaçats indrets que vaig visitant arreu del món.  Això m'ha portat a sentir un amor molt intens cap a la natura, a voler-la respectar molt i a comprometre'm a fons amb aquest objectiu.  Intento que totes les accions personals, professionals i esportives a la meva vida, connectin amb aquest propòsit.

Per això aplaudeixo la iniciativa de LANDLIFE i de la Xarxa de Custòdia del Territòri que és qui se'n ocupa a Catalunya, i que ve fent una tasca intensa i molt valuosa des de fa molts anys (...)".

El reconegut cuiner parla dels productes de proximitat.

"Els valors i el missatge que defensa la Setmana Europea de la Custòdia del Territori casen a la perfecció amb la filosofia de la qual parteix la gastronomia de Jubany: cuinar amb productes de proximitat i de temporada, sorgits de la terra i de l’entorn més proper, sense forçar la naturalesa sinó respectant-la, traient-ne profit i col·laborant amb ella".
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube