Titular notícies
Activitats ciutadanes

Els tresors naturals del Ripollès


Coneix la bellesa excepcional de la natura del Ripollès de la mà de CEA Alt Ter.


Dimarts 4 Juny 2013 - 09:10

Un indret únic de bellesa excepcional, ideal per gaudir dels plaers de la muntanya, on reina la tranquilitat enmig d'una exuberant natura i cims magnífics.

La proposta per descobrir el Ripollès arrenca amb un esmorzar de productes de km 0, ecològics i de comerç just al CAT Can Guetes de Ripoll (on s'hi està duent a terme un projecte d'integració social compromès).

A continuació us desplaçareu fins a Sant Joan de les Abadesses en burricleta (bicicleta rural elèctrica), seguint el camí de la Ruta del Ferro i del Carbó, l'antic camí de tren que comunicava amb les mines de carbó d'Ogassa. Durant el camí un guia de natura de CEA Alt Ter us ajudarà a descobrir els llocs d'interès natural, com ara el pantà de Cal Gat.
Per la tarda tindreu l'oportunitat d'observar i identificar aus més comuns d'aquest indret del Pirineu a la finca del Molí Petit. També revisareu l'ocupació de les caixes niu repartides per la finca en custòdia. 

L'endemà coneixereu el Turó de les Tres Creus, un espai natural que destaca per la riera d'Arçamala, les pinedes de pi roig, prats entre boscos i una roureda de roure pènol. Aquest itinerari es troba dins de l'espai natural protegit de les Riberes de l'Alt Ter, i una part important de l'itinerari passa per finques en custòdia. Durant el recorregut s'identificaran rastres de fauna  de la zona. 
Posteriorment es visitarà l'Ecomuseu Molí Petit, un antic molí de de farina d'origen medieval que va ser propietat del monestir de Sant Joan de les Abadesses. Darrere l'edifici hi hala bassa del molí que recull l'aigua de la riera d'Arçamala, que permetia posar en funcionament el mecanisme per moldre els cereals. Actualment el molí acull una Aula de Natura i un Centre d'Interpretació de l'Ecosistema de Ribera.

L'allotjament inclòs a la proposta és l'Alberg Rural Ruta del Ferro. L'alberg està situat en un magatzem de l'antiga estació de tren de Sant Joan de les Abadesses, el qual s'ha reconvertit en un espai d’acollida per gaudir en família.


Adquirint aquesta proposta, esteu donant suport a aquest projecte de conservació de la natura que impulsa CEA Alt Ter.

Practica el turisme compromès amb l'entorn!
 

Per a més informació descarregueu-vos la fitxa completa de la proposta de cap de setmana! Hi trobareu què inclou la proposta, el preu i com adquirir-la! Per a més informació contacteu amb viulaterra@taranna.com


L'Associació CEA Alt Ter és una associació sense ànim de lucre dedicada a l'educació mitjançant el coneixement de l'entorn natural i del patrimoni històric i social, així com la seva recuperació, conservació i difusió. Més informació a www.alt-ter.org


Aquesta proposta forma part d'un projecte Ecoturístic en espais en custòdia promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i Tarannà Viatges.

Autoria Imatges > CEA Alt Ter


Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube