Titular notícies
Activitats ciutadanes

Inauguració de un itinerari de natura de la riera de Martinet a Aiguafreda


Inauguració itinerari riera de MartinetEl proper dissabte 13 de juliol els voluntaris de l’Associació Martinet i Associació Hàbitats inauguraren l’itinerari de natura de la riera de Matinet a Aiguafreda. La jornada s’iniciarà a les 10 del matí a la font dels Enamorats d’Aiguafreda.
Dijous 4 Juliol 2013 - 12:05
L’acte d’inauguració començarà a les 10 del matí amb una visita guiada per l’itinerari a càrrec dels membres de l’Associació Martinet. A les 12 del matí se celebrarà l’acte institucional d’inauguració de l’itinerari amb la presència de Salvador Parareda, com a representant de l’Associació Martinet, Xavier Martí, com a president d’Associació Hàbitats i Joan Vila, alcalde d’ Aiguafreda. La jornada finalitzarà amb un vermut i refrescs pels assistents.

L’itinerari inaugurat forma part del conjunt d’itineraris del Parc Natural del Montseny, reserva de la Biosfera per la UNESCO, ja que gran part de la riera es troba dins dels límits d’aquest espai protegit.

El condicionament de l’itinerari ha estat una de les accions destacades del projecte d’adopció del Projecte Rius que es desenvolupa a la riera. L’Associació Martinet va nàixer a partir d’un grup de voluntaris del Projecte Rius i al poc temps van decidir organitzar-se com a entitat local i iniciar el procés d’adopció amb l’acompanyament d’Associació Hàbitats. Durant els últims anys s’han realitzat nombroses actuacions al llarg de l’itinerari, s’ha editat una ruta i a principis de juliol de 2013, s’han instal•lat quatre plafons informatius amb criteris didàctics per tal d’afavorir la descoberta dels valors naturals de la zona a tots els visitants. Els plafons han estat dissenyats per l’Associació Martinet amb el suport d’Associació Hàbitat i s’han pogut editar i instal·lar gràcies al patrocini de Salgot, que col·labora en l’adopció mitjançant un acord de custòdia del territori, i la col·laboració de l’Ajuntament d’Aiguafreda i la Diputació de Barcelona.

Els propers anys Associació Hàbitats continuarà desenvolupant accions a l’entorn de la riera de Martinet i de la finca El Saüc de Salgot gràcies a un projectes de custòdia del territori a la conca del Besòs que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest projectes es desenvoluparà a Aiguafreda, Bigues i Riells i Les Franqueses del Vallès.

Més informació sobre la jornada: rieramartinet@gmail.com o info@associaciohabitats.cat

Més informació sobre el projectes d'adopció: http://aiguafreda.wordpress.com/
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube