Titular notícies
Projectes i actuacions

La llúdriga i les zones humides


El passat cap de setmana 6 i 7 de febrer, van tenir lloc moltes activitats a Catalunya entorn el Dia Mundial de les Zones Humides (2 de febrer), uns ecosistemes fràgils i molt preuats a casa nostra. Però, perquè són importants les zones humides?
Dimecres 10 Febrer 2016 - 11:27
A banda de ser el major refugi de biodiversitat al nostre país, presten un seguit de serveis ambientals o ecosistèmics, i de vegades no els tenim presents a l'hora de valorar aquests espais naturals.

Sabeu que els aiguamolls són depuradores naturals de l'aigua? Sabeu que els boscos de ribera fixen nutrients, generen oxígen i atemperen l'efecte de les elevades temperatures en l'aigua per a que aquestes continuin ben oxigenades? Que la vegetació de ribera fixa els terrenys i evita la seva erosió? Que els aiguamolls actuen com autèntiques esponges quan hi ha crescudes del riu i redueixen el seu impacte riu avall?...i també que ens proporcionen benestar, plaer i equilibri quan passegem pel seu entorn?

El valor terapèutic dels espais naturals cada vegada es valora més, i s'ha demostrat que un dèficit de contacte amb la natura és l'orígen de diverses patologies mentals i de contucta (vegeu un article relacionat: "Les propietats terapèutiques dels boscos madurs: una eina per a la seva protecció"). Aquests arguments, que sovint no tenim en compte, són la raó per la qual podem veure moltes espècies de fauna en uns aiguamolls ben conservats, i que sí que valorem. I com a mostra la llúdriga, el màxim exponent de la qualitat dels nostres hàbitats fluvials!

Llúdriga a la Reserva Natural de Sebes - Flix

Gaudiu d'aquestes imatges preses a la Reserva de Sebes fruit del seguiment que el Grup de Natura Freixe en fa des de fa anys! Però pensem també en tot allò que no veiem i que ho fa possible!

Text i video: Grup de Natura Freixe
Més, sobre...: zones humides , lludriga
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube