Titular notícies
Activitats ciutadanes

Amb ganes de conèixer i aprendre sobre la fauna?


Durant la Setmana de la Natura diverses activitats t'aproparan a descobrir els animals del nostre entorn!
 
Divendres 20 Maig 2016 - 13:57


Del 27 de maig al 5 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, pots participar a les més de 200 activitats que s'han organitzat! 
 

Hi trobareu activitats per conèixer la màgia dels arbres al Parc Natural del Cadí, participar en un inventari d’orquídies de la comarca d’Osona, en una jornada de voluntariat ambiental al Delta de l’Ebre, sumar-te a una bicicletada resseguint el Ter, restaurar un camí de pedra seca al Cap de Creus, aprendre sobre les tortugues marines que visiten les nostres platges o recuperar una font abandonada!

Trobareu totes les activitats que hi ha a data d’avui al llistat d’activitats o al mapa d’activitats.

A continuació us destaquem diverses activitats relacionades amb la fauna de Catalunya: 
 
Dissabte 28 de maig
Sortida de camp d'identificació d'ocells nocturns
Coneixes el cant del Siboc o de l’Enganyapastors? o com de diferents són els xiulets i les veus del Mussol comú, Xot i Gamarús? Fent ús d’un focus, observarem a curta distància algunes de les espècies nocturnes.
Població: Viladecans
Organitza: Consorci per las Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

Seguint el rastre de la llúdriga - activitat familiar
La llúdriga torna a viure a l’Estany després d’haver-ne desaparegut durant molts anys! A través d’un conte coneixerem la seva història. També farem un joc sobre la llúdriga i altres animals de l’Estany, farem recerca de rastres i un taller d’empremtes.
Població: Banyoles
Organitza: Escola de Natura de Banyoles
 
Curs flaix d'introducció a l'ornitologia de Montsant
Curs de cap de setmana per iniciar-se en l’observació d’ocells. El curs és essencialment pràctic, però també inclou una sessió teòrica d’introducció al món de les aus i a com començar a observar ocells al camp. No cal tenir coneixements previs d’ornitologia.
Població: Ulldemolins
Organitza: Institut Català d'Ornitologia / Parc Natural de la Serra de Montsant

 
Dimecres 1 de juny
Cens d'oreneta cuablanca 
Amb aquest cens es pretén que els nens i nenes de l’escola de Llavorsí entenguin la necessitat de preservar i ajudar a les diferents espècies ja sigui de flora i fauna per tal de contribuir en la biodiversitat de l’espai on viuen.
Població: Llavorsí
Organitzen: La Paniquella Associació Naturalista i Escola de Llavorsí 

 
Dissabte 4 de juny
La tortuga marina ens visita
Jornada dedicada a conèixer les tortugues marines que es poden visitar a les nostres platges. Podrem descobrir com són i què hem de fer si en veiem una o trobem un rastre.Podreu participar en diferents activitats a la Platja de Tamarit i Altafulla, al costat de la desembocadura del Gaià. I acabarem amb un vermut per tots els participants! Volem poder explicar a tothom, que a les nostres platges poden arribar tortugues a desovar aquest estiu… i hem d’estar atents i preparats!
Organitza: Associació Mediambiental La Sínia
 
Diumenge 5 de juny
Dia de les papallones al Turó de Montcada
Itinerari guiat per conèixer les principals espècies de papallones diürnes, la seva biologia, com identificar-les i el programa que es duu a terme al Turó.
Població: Montcada i Reixa
Organitza: Associació ACER

 
   
   
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube