Titular notícies
Activitats ciutadanes

Ajuda a recuperar fonts!


Per assolir-ho s'han organitzat diverses jornades de voluntariat a les que pots participar!
 
Divendres 20 Maig 2016 - 15:20

Del 27 de maig al 5 de juny, en el marc de la Setmana de la Natura, pots participar a les més de 200 activitats que s'han organitzat! 
 

Hi trobareu activitats per conèixer la màgia dels arbres al Parc Natural del Cadí, participar en un inventari d’orquídies de la comarca d’Osona, en una jornada de voluntariat ambiental al Delta de l’Ebre, sumar-te a una bicicletada resseguint el Ter, restaurar un camí de pedra seca al Cap de Creus, aprendre sobre les tortugues marines que visiten les nostres platges o recuperar una font abandonada!

Trobareu totes les activitats que hi ha a data d’avui al llistat d’activitats o al mapa d’activitats.

Les fonts, com a punt d’aigua, constitueixen un ecosistema viu! Amb una fauna, una flora i un paisatge associats. I tot sovint, un punt de trobada social i cultural important!

A continuació us destaquem diverses activitats relacionades amb les fonts: 
 
Diumenge 29 de maig

Vine a descobrir les fonts més amagades de Puigventós!
Us proposem una caminada popular guiada per Puigventós per descobrir el seu patrimoni i una jornada de voluntariat per la recuperació de fonts!  Si tens ganes de donar un cop de mà per la natura, busquem voluntaris per treballar durant aquell mateix matí, en la recuperació de dues de les fonts que es visitaran durant la caminada. 
Població: Olesa de Montserrat
Organitza: Aj. d'Olesa de Montserrat i Fundació Catalunya - La Pedrera

 

Recuperem la Font del Francolí a Vilaverd
 Ajuda a recuperar l'antiga Font del Francolí i construïr una basa a Vilaverd!
Població: Vilaverd
Organitza: Associació CEN

 
Diumenge 5 de juny

Recuperem la Font de Fontanelles
A les 9h. del matí farem una sortida fins a la Font de Fontanelles, petit guiatge fins a la font perduda (45’) i netejarem el darrer tram de camí. A la font treurem l’arbre caigut que l’amaga i netejarem l’entorn. 11:00 Petita explicació den Martí Boada (padrí de la font) i retorn al punt de sortida.
Població:Viladrau 
Organitza: Fundació Vincles - Associació Excursionista de Viladrau

La Font de l’ Ullal i el Projecte Aigua Natura dels Ports!
Us proposem la descoberta de la Font de l’Ullal, nascuda sota les imponents parets juràssiques dels Ports i una recollida de residus del seu entorn. Després a traves d’un recorregut guiat seguirem EL CAMÍ DE L’AIGUA, passant pels diferents nivells de basses. Coneixereu com es fa la cria de la truita, les diferents especies de truita que es cultiven i la problemàtica de la truita autòctona mediterrània. També us ensenyarem la manera sostenible que tenim de pescar a les basses adaptades per a la pesca -turisme i us recordarem el passat històric de la Vall de la Conca, molt lligat als usos de l’aigua de les fonts del Toscar i de l ’Ullal, visitant l’ermita de Santa Llúcia i la Fàbrica Pallarés.
Població: Alfara de Carles
Organitza: Graëllsia


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube