Titular notícies
Activitats ciutadanes

Apadrina un arbre pel riu Ripoll!


Amb un petit donatiu pots apadrinar un arbre que plantareu en una plantada popular a la tardor.
 
Dimecres 20 Juliol 2016 - 11:26
L'ADENC inicia una campanya d'apadrinament d'arbres per donar continuïtat al projecte Fes reviure el Ripoll. Necessiten la teva col·laboració: amb un petit donatiu pots apadrinar un arbre que plantareu en una plantada popular a la tardor.

Pots triar l'arbre o arbres que vols apadrinar en funció de l'import que vulguis fer. Hi ha una aportació mínima de 5 €, i amb aquesta quantitat es pot apadrinar un vern, un freixe, un àlber, un pollancre o un om de mida petita. Amb aportacions superiors es poden apadrinar conjunts d'arbres: per exemple un gatell i un saüc, o un salze i un sanguinyol. També es poden apadrinar arbres més grans, ja sigui un de sol o en packs de fins a 5 arbres. Totes les espècies apadrinades són pròpies dels boscos de ribera i ja s'han plantat en altres zones del mateix tram.

Fes el teu donatiu des de casa entrant a la web de la campanya i escull l'import i l'arbre o arbres que pots apadrinar.

El nom dels padrins sortiran publicat a la web de l'Adenc, a no ser que els titulars comuniquin el contrari. “Els padrins” rebran per correu-e una acreditació, si així ho desitgen.

També es pot participar en aquesta campanya, fent un donatiu en efectiu a les oficines de l’ADENC o bé fent una transferència al compte bancari:
Banc Sabadell: ES19 0081 0900 84 0001561561, indicant el nom complet i la paraula: PLANTADA 2016

Més informació: https://apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com

El projecte Fes reviure el Ripoll
L'ADENC està treballant en el projecte Fes reviure el Ripoll! des de l'any 2009 quan es van iniciar els treballs de recuperació de la vegetació de ribera, de la fauna autòctona i de l'ecosistema fluvial, del riu Ripoll al seu pas de Sabadell.

En una primera fase es van plantar uns 15.000 peus d'espècies autòctones i de filiació genètica amb les comunitats existents al Ripoll aigües amunt, amb la participació de més de 2000 voluntaris.

Com a continuació del projecte, l'any 2011 es va iniciar una segona fase per potenciar la fauna pròpia dels nostres rius i es van recuperar basses temporals per la cria d'amfibis, es va crear un gorg per la cria de peixos i rèptils, i ens van instal·lar de caixes niu per ocells.

La tercera fase, desenvolupada a partir de 2013 es va centrar en l'ampliació de l'àmbit d'actuació del projecte, aigües avall, en un espai que va des del Molí de l'Amat fins a la Font dels Gitanos.Es en aquest tram que va del Molí de l'Amat fins a la font dels Gitanos, on es centra aquesta campanya d'apadrinament, que pretén buscar finançament per poder donar continuïtat al projecte, que actualment no compta amb cap tipus de finançament que no sigui privat.


 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube