Titular notícies
Activitats ciutadanes

S'organitzen diverses jornades de voluntariat ambiental aquest diumenge 25!


Les jornades de voluntariat estan emmarcades en el Programa de Voluntariat Ambiental de la Fundación Biodiversidad en col·laboración amb Decathlon Espanya.
 
Diumenge 25 Setembre 2016 - 15:48
El proper diumenge 25 de setembre es duran a terme més de 100 accions de volutnariat a tot l'estat espanyol.

A Catalunya tindran lloc 18 actuacions! Si voleu participar a una de les actuacions ho heu de fer a través del següent link:
http://decathlonmedioambiente.es/acciones-2016

Decathlon ofereix un pícnic i una samarreta per a tots els voluntaris i voluntàries que participin en les activitats, a les quals cal inscriure's a través de la seva pàgina.

1. Sóm Terram sóm Aigua. Pensar globalment i actuar localment. Decathlon Tortosa, Graëllsia i Aigua Natura dels Ports conviden a conèixer els valors naturals de la finca l'Ullal, sota les parets juràssiques dels Ports, a aprendre sobre la contaminació de mars i rius així com a coneìxer la pesa sense mort.

2. Neteja de la desembocadura de la Riudaura i instal·lació de caixes niu per ocells. L'acció consistirà en la neteja de residus abandonats a la zona de la llacuna, el seu entorn i la instal·lació de caixes niu. També es muntarà un punt per l'avistament d'aus. L'activitat està organitzada per la botiga de Platja d'Aro i la Fundació Emys.

3. Taller de Caixes niu a Can Casanoves (Viladecans), als Espais Naturals del Delta del Llobregat, amb l'Associació Institut Català d'Ornitologia. Per promoure la presència d'aus en els ecosistemes forestals, Decathlon Ciutat Vella proposa un taller de caixes niu. 

4. L'Associació Naturalistes de Girona i la botiga de Girona organitza una neteja de residus a les Hortes de Santa Eugènia, Deveses de Salt i riu Ter. Hi haurà una caminada explicativa sobre com és necessari comportar-se en l'entorn natural durant les pràctiques esportives i de lleure, També es realitzaran eco activitats, jocs per descobrir les Hortes de Santa Eugènia, i tallers de construcció de caixes niu i contacontes ambientals per a nens i nenes.

5. Jornada de conservació de la riera de Martinet, espai natural protegit situat en el Parc Natural del Montseny, amb l'Associació Hàbitats i la botiga de Mollet. Es pretén dur a terme una millora de la zona, afavorint la fauna autòctona i netejant l'espai de residus.

6. A Tiana, al Parc de la Serralada de Marina, la botiga de Montigalà ha organitzat una jornada de voluntariat ambiental per conèixer les aus forestals i la seva funció en els boscos, afavorint la seva presència amb un taller de caixes niu per ocells insectívors forestals.

7. L'Associació CEN i Decathlon Reus organitzen una Jornada de Voluntariat Ambiental al riu Glorieta, a Alcover. Es tracta d'una jornada de voluntariat ambiental en un Espai Natural Protegit de les Muntanyes de Prades (PEIN i Xarxa Natura 2000), en el qual es coneixeran els valors naturals de l'espai i es recolliran residus abandonats en l'entorn natural.

8. La botiga de Tarragona  ha organitzat una sortida per conèixer els valors naturals de la platja del Miracle i la platja Llarga, amb tasques de revegetació de les dunes de la platja LLarga.

9. La botiga de Vic ha organitzat una jornada de voluntariat ambiental a les Masies de Voltregà, al meandre del Sorral del riu Ter, amb Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM). Es controlaran els brots de carolina, es faran plantacions d'arbres per recuperar el bosc de ribera, així com control d'espècies invasores de peixos, pesca científica i retirada de residus a l'àrea.

10. El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis també col·labora amb l'equip de Decathlon Figueres per organitzar una jornada de sensibilització i manteniment a la desembocadura de la riera de Rubiés, al Port de la Selva. En el punt de confluència amb el mar Mediterrani, i la platja, en el Parc Natural del Cap de Creus, es realitzaran tallers de conscienciació ambiental i s'eliminaran espècies invasores, en particular canyes americanes.

11. Neteja de la riera de Ribes, a Sant Pere de Ribes, organitzada pel Consorci de Colls i Miralpeix i Dectahlon Sant Pere de Ribes. Hi col·laboren també l'ajuntament, i altres empreses com MonBus i Hola Club Sitges. La jornada consistirà en una caminada resseguint la riera fins a arribar a Sitges, durant la qual s'explicaran els valors ambientals de l'entorn i s'aniran recollint els residus.

12. Jornada de voluntariat ambiental, sensibilització i recollida de residus al Parc de la Mitjana, a Lleida, espai en el qual es realitzen esports com el running, la marxa, el ciclisme, el piragüisme, la pesca... Decathlon LLeida organitza l'activitat en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat, el Centre d'Interpretació del Parc de la Mitjana i l'escola Riu Segre. 

 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube