Titular notícies
Estudis

Nou curs d'horta ecològica: fonaments per a l'horticultura ecològica


Enguany es durà a terme la 7a edició d'aquest curs a Can Moragues, Riudarenes.

 
Dimecres 21 Desembre 2016 - 12:31

Per setè any consecutiu, des de la Fundació Emys, realitzen la formació en agricultura ecològica amb l'objectiu que els participants aprenguin a menar un hort ecològic, i descobreixin les tècniques i eines que fan possible l'eficiència i garanteixin la qualitat del producte que estan produint.Aquesta formació està pendent d’homologació per part del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i per tant, podrà computar com a formació dins del procés d’incorporació de joves productors al sector agrari.

En cada nova edició, el curs es va adaptant a les observacions fetes pels alumnes durant les avaluacions anteriors. És per això, que en aquesta setena edició, s’han incorporat noves sessions per aprofundir en temes com el sòl, l’agricultura regenerativa i l’agricultura d’alt valor natural.

Objectius
– Aprendre a menar un hort ecològic i descobrir les tècniques i eines que fan possible que els petits productors treballin de forma eficient i garantint la qualitat del seu producte.
– Posar a l’abast coneixements per a què els participants puguin realitzar un tipus d’horta d’alt valor nutritiu i natural, i eficient.
– Les sessions combinen una exposició teòrica amb una posada en pràctica dels coneixements introduïts.

Professorat
Killian Sampol, enginyer tècnic agrícola i productor ecològic; Jordi Puig, ambientòleg, assessor i productor ecològic; Xavi Fontanet, biòleg i enginyer tècnic agrícola; Manel Cunill, enginyer agrícola i assessor de productors; Bàrbara Lòpez, enginyera tècnica agrícola; Imma Lladó, propietària i tècnica elaboradora de conserves i elaborats del Rebost de la Selva i cap de producció de Can Moragues; i Alexandra Masó, consultora estratègica de mercat, especialitzada en assessorament i gestió d’empreses; Imma Lladó, cap de producció de conserves i elaborats de l’obrador de Can Moragues.

Destinataris
El curs es dirigeix a productors d’horta ecològica que treballin en explotacions de petites i mitjanes dimensions. En l’admissió d’alumnes es donarà prioritat als productors en procés d’incorporació o bé als productors en procés de conversió a agricultura ecològica.

També està dirigit a persones que gestionin un hort d’autoconsum i tinguin un mínim coneixement sobre horticultura.

Certificació
El curs tindrà la homologació del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya com a formació oficial dels productors en procés d’incorporació en el sector agrari (Codi homologació pendent). Per obtenir el certificat de realització caldrà assistir a un mínim del 80% de les sessions. La certificació s’expedeix un cop finalitzat el curs.

Programa detallat (16 sessions/64 hores)*
28/01/2017 · Planificació i mecanització d’horta ecològica
18/02/2017 · Conservació de llavors ecològica i elaboració de planter
04/03/2017 · Bases tècniques de producció ecològica de fruiters
25/03/2017 · Fertilització, purins i adobs verds per a horta ecològica
08/04/2017 · Edefología hortícola (el sòl)
22/04/2017 · Agricultura regenerativa. Introducció i bases
13/05/2017 · Sistemes de reg per a horta ecològica
27/05/2017 · Plagues i malalties en horticultura ecològica
10/06/2017 · Prevenció i terapèutica horticultura
Pendent     ·  Herbes remeieres i els seus usos en l’horta o Compostatge i vermicompost per a horta ecològica
01/07/2017 · Cultius d’hivern i sistemes de protecció
16/09/2017 · Conserves i elaborats ecològics amb productes d’horta
07/10/2017 · Horticultura d’alt valor nutritiu. Com produir vegetals sans, gustosos i amb altes concentracions de nutrients
28/10/2017 · Com fer més eficient i rentable una explotació hortícola ecològica; els fluxos de l’aigua, energia i primeres matèries
11/11/2017 · Màrqueting, distribució i venda de producció ecològica
25/11/2017 · Horticultura d’alt valor natural

* El curs inclou totes les sessions de formació sobre agricultura ecològica organitzades per la Fundació Emys aquest 2017. El preu conjunt és més barat que el pagament de les sessions per separat i inclou l’homologació. En cas de matricular-se a les sessions per separat no s’expedirà homologació, sinó certificat d’assistència, i sota petició de cada alumne/a. No inclou jornades del curs apicultura, fructicultura, ni altres jornades que es puguin programar sobre aquesta temàtica.

Per a més informació, contacteu-nos al 972164957 o a mcasalprim@fundacioemys.org.

Algunes jornades d’aquest curs estan pendents de formar part del PATT 2017 i ha rebut el suport el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Comentaris
Escriu el teu comentari
Últimes Notícies

Amb el suport de:

               

Organitzacions i persones membres de la xct.


Coneix també viu la terra a través de: RSS Facebook Twitter youtube